5 tipov na výživu pri dlhých jazdách na bicykli

Tags:
5 tipov na výživu pri dlhých jazdách na bicykli>

Cyklistické výlety sú skvelým spôsobom, ako byť fyzicky aktívny a objavovať nové miesta. Počas dlhých túr je dôležité starať sa o svoje zdravie a energiu. Tu je päť výživových tipov na dlhšie cyklistické túry:

Dbajte na hydratáciu

Pravidelné pitie vody je na dlhých cyklistických túrach kľúčové. Uistite sa, že máte so sebou dostatok tekutín a pite po malých dúškoch, aj keď necítite smäd. Prospešné môžu byť aj športové elektrolytové nápoje, ako napríklad GU HYDRATION DRINK TABS, najmä ak je trasa náročná. Ide o skvelý produkt, ktorý rehydratuje vaše telo a dodá vode osviežujúcu chuť. Praktická tuba vám umožní vziať si tablety všade so sebou.

Zadajte rôzne zdroje energie

Dlhšia cyklistická aktivita si vyžaduje stály prísun energie. Pripravte si stravu tak, aby ste telu poskytli rýchlo sa vstrebávajúce sacharidy (napr. ovocie) aj dlhšie pôsobiace zdroje energie (napr. orechy, sušené ovocie, celozrnné výrobky). V tomto prípade odporúčame napríklad GU ENERGY GELS, ktoré sú vynikajúcim zdrojom energie. Rôznorodosť energetických gélov vám umožňuje vziať si so sebou vždy inú príchuť. Ja si vždy si so sebou beriem svoj obľúbený gél s príchuťou slaného karamelu, aby mi nedošla energia.

Pred cestou sa vyhýbajte ťažkým jedlám

Ťažké jedlo môže spomaliť trávenie a spôsobiť nepríjemné pocity pri jazde na bicykli. Bezprostredne pred jazdou sa vyhýbajte veľkým jedlám. Namiesto toho si niekoľko hodín pred štartom doprajte ľahké jedlo bohaté na sacharidy, bielkoviny a zdravé tuky.

Vitamíny a minerály

Dlhodobá fyzická aktivita môže viesť k strate vitamínov a minerálov z tela. Dbajte na vyváženú stravu, ktorá poskytuje základné živiny. Osobitnú pozornosť venujte horčíku, draslíku a sodíku, ktoré sú dôležité na udržanie rovnováhy elektrolytov. Na zabezpečenie hydratácie a doplnenia 5 základných minerálov (sodík, chlorid, draslík, horčík a vápnik) sa oplatí vybaviť sa Powerbar 5 ELECTROLYTES. Tento výrobok je ideálny na udržanie hydratácie počas fyzickej aktivity.

Postarajte sa o regeneráciu

Po dlhej jazde na bicykli je vhodné zjesť jedlo bohaté na sacharidy a bielkoviny, aby sa zabezpečila dostatočná regenerácia svalov a doplnenie svalového glykogénu. Môže to byť napríklad ľahké jedlo obsahujúce bielkoviny, celozrnné sacharidy a zeleninu. Prípadne môžete konzumovať regeneračný kokteil, ktorý je skvelý, ak nemôžete jesť jedlo. Tu prichádza na rad GU Roctane Recovery Drink Mix, vynikajúci regeneračný nápoj, ktorý vyživí telo po fyzickej aktivite.

Nezabudnite, že telo každého človeka je iné, preto počas tréningu experimentujte s rôznymi druhmi jedál a nápojov, aby ste zistili, čo vám najviac vyhovuje. Vždy je dobré vziať si so sebou dodatočný zdroj energie, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať. Banán alebo jeden energetický gél navyše nám môžu veľmi pomôcť. Je tiež dobré poradiť sa s odborníkom na výživu, aby ste si prispôsobili výživový plán vlastným potrebám a požiadavkám. Pozývam vás aj do internetového obchodu na holokolo.sk, kde si môžete vybrať tie správne produkty na dlhé výlety.